Jotul öntöttvas kandallók

Jotul öntöttvas kandallóMiért válasszon JOTUL kandallókat vagy kályhákat?

1. Norvég tradíció

A JOTUL cég 1853 óta készít öntöttvas kandallóbetéteket és kályhákat, mely az egyetlen cég, amely ilyen terméket gyárt Norvégiában. A JOTUL termékek koncepcióját a zord északi éghajlat alakította ki, ahol a hosszú, -40 °C-os hideg telek a megszokottak.

2. Magas minőségű öntöttvas

A kandallóbetéteket és kályhákat a JOTUL magas minőségű követelményeknek eleget tevő öntöttvasból készíti. A gyártó a legkorszerűbb öntvény előállító gépeket használja - ez garantálja a legmagasabb minőséget.

3. Hosszú égési idő

A JOTUL által kifejlesztett korszerű fa elégetési technológia biztosítja a maximális hatékonyságot minimális fa felhasználás mellett. Az égési idő teljesen megrakott tűztér, fojtott légáramlás esetén eléri a 8 órát. Ezért a JOTUL szlogenje: Gyújtson tüzet este, majd adjon hozzá fát reggel.

4. Magas hatékonyság és teljesítmény

A fa elégetésének hatékonysága a JOTUL kandallóbetétek és kályhák esetében nagyobb, mint 80%. A szerkezeti kialakítás megakadályozza az ellenőrizetlen légáramlást, ezáltal lehetővé téve a lassabb égést, melynek köszönhetően hatékonyabban adja le a hőenergiát.

5. Megtakarítások

Akár fő fűtésként, akár kiegészítő fűtésként használja a JOTUL kandallóbetéteket, kályhákat, úgy jelentős anyagi megtakarítás érhető el tekintettel a tüzelőanyag (fa, fa-brikett) alacsony árára. A JOTUL kandallóbetétek ideálisan használhatóak meleg levegő keringetési rendszerekhez.

6. Környezetvédelem

A legtöbb JOTUL modell úgynevezett CB (Clean Burn) kivitelben is készül, azaz tisztább, két lépcsős égetési eljárással. A CB kivitel minimális szennyeződés kibocsátást tesz lehetővé, mely a kétszeres égetési eljárásnak köszönhető, ahol a füstgázok és felszálló szilárd részek is elégnek. Ez a kettős égetés 40% tüzelőanyag megtakarítást jelenthet.

7. Design

A JOTUL egyik fő tulajdonsága a karakteres, időtálló skandináv design mind a klasszikus, mind a kortárs modelleknél. A formázott öntöttvas, feketére festett vagy színesre zománcozott felülettel készülhetnek. Minden modell üvegajtóval rendelkezik, mely a tűz csodálatos látványát nyújtja. Némely modell nyitott ajtóval is használható, mint egy nyílt kandalló.

8. Hosszú élettartam

A JOTUL a tökéletes funkció és a hosszú élettartam szimbóluma szerte a világon. A JOTUL kályhák és kandallóbetétek megbízhatóan szolgálják a felhasználókat generációkon át.

9. Garancia

A JOTUL - egyetlen gyártóként - 10 év garanciát biztosít az öntöttvas testre és 2 évet az üvegajtókra.

JOTUL - CB rendszer

A JOTUL kályhák és kandallóbetétek napjainkban megvalósítják a fatüzelés legmodernebb rendszerét, ami az úgynevezett CB (Clean Burn) kivitel. A rendszer a füstgázok és a felszálló szilárd részek kétszeres égetésén alapszik, melyek a standard - azaz a nem CB - tüzelésű tűztér esetén a kéményen keresztül a szabadba távoznak.

Hogyan működik a CB rendszer?

A JOTUL CB rendszerű kályhái és kandalló betétei biztosítják a friss levegő beszívását a tűztér alsó vagy hátsó nyílásán keresztül. Ez a levegő felmelegszik az öntöttvas csövekben és a tűztér oldalán, majd irányított fúvókákon át beáramlik a tűztérbe. Itt a levegő összekeveredik az égetés során felszálló gázokkal, egy gázelegy képződik, és a másodlagos égetés beindul. Mialatt ez a folyamat lejátszódik, ami 600 °C-os hőmérsékletet felett indul, a füstgázok és a szilárd részek elégnek.

A CB rendszer előnyei

1. Magas hatékonyság és gazdaságosság

A másodlagos égetésnek köszönhetően lehetővé válik akár 40%-os tüzelőanyag megtakarítás is ugyan akkora teljesítmény leadás mellett. Ez az egyedülálló eljárás közel teljesen kihasználja a fában rejlő energiát, ezáltal figyelemre méltóan csökkenthető a fűtési költség.

2. Tiszta környezet

A CB rendszer megfelel a legszigorúbb skandináv és észak-amerikai környezetvédelmi normáknak. A CB rendszerű tűztérből a füsttel távozó szilárd részek súlya kb. 5 gramm 1 kg tűzifa esetén - összehasonlításképpen standard kályha esetében ez az érték 50-80g/1 kg.

3. Jobb funkció és szabályozhatóság

A CB rendszerű tűztér korszerű technikai koncepciója tökéletesen egyenletes égetést eredményez akkor is, amikor az égéshez szükséges légáramlás feltételei nem ideálisak. A CB rendszerű kályhák gyorsabban elérik a névleges teljesítményt, így könnyebbé válik a szabályozása.

A CB szabvány

standard kevesebb, mint 4 gramm szilárd rész 1 kg tűzifa esetén. Ezt a szintet a magas teljesítmény melletti lassú égés biztosítja.

Jotul öntöttvas kályhák kandallók

Jotul öntöttvas kandallók

Aktív szűrők